szechenyi2020-2018-new2.png

A PET palack újjászületése

100%-ban újrahasznosított rPET fóliák hazai gyártója

Thermoforming

1/3

Mi az újrahasznosításban hiszünk

Újrahasznosított PET fóliák gyártása a csomagolóipar számára

Úgy gondoljuk, hogy a hulladék az évszázad problémája melyet közös tehervállalással együtt kell megoldanunk. Hiszünk a szelektív gyűjtésben, az újrahasznosításban és a körkörös gazdasági modellben. Hisszük, hogy a csomagolás mennyiségét és a fogyasztást csökkenteni kell és a lehető legkörnyezetbarátabb megoldásokra kell kiváltani. Hisszük, hogy minden terméket a körkörösség jegyében kell megtervezni. A rengeteg hulladék közül a Plastikon a PET palackok körkörös gazdasági modellbe való beillesztésén dolgozik így azon, hogy a PET palack ne hulladék lerakóba kerüljön, hanem új életre találjon csomagoló síkfóliaként. Célunk, hogy megváltoztassuk az emberek hulladékról alkotott képét és közösen szebb jövőt építsünk - Ezt csináljuk mi. 

 

circular horticulture logo.png
IMG_4871.jpeg

IPARI FÓLIÁK

LOGISZTIKAI TÁLCA & BLISZTER

Ipari fóliánk fontos célt szolgálhat logisztikai tálcaként gyárközi szállításnál megvédik a terméket illetve késztermék csomagolásnál bliszterként. 

Protect - Deliver - Appeal 

További információk

VÁKUMFORMÁZÁS

AGILITÁS ÉS SEBESSÉG

Saját alapanyag gyártó üzemünknek köszönhetően a gyors és agilis termék fejlesztést tudunk megvalósítani.  Termékfejlesztő csapatunk rugalmasan kísérletezhet új alapanyagok fejlesztésével partnereink részére így azokat nagy sebességgel képes piacra juttatni.

További információk

IMG_5372.jpeg

KÖRKÖRÖS GAZDASÁG 2020

PET PALACK ÚJRAHASZNOSÍTÁS

100% PCR tartalmú fóliák alternatív megoldásként fognak szolgálni az APET mellett. 2020-ban a piac elmozdul a magasabb PCR tartalmú fóliák irányába minden iparágban. EU-s szabályozások és csomagoló ipari trendek mind egy irányba mutatnak, az újrahasznosítás elkerülhetetlen része lesz életünknek. A vevői szemléletmód változásával együtt jár a gyártók tudatos váltása környezetbarát csomagolásokra. 

Thermoform.jpg

FÓLIÁK & FORMÁZOTT TÁLCÁK

100%-ban újrahasznosított rPET termékek már ott vannak a boltok polcain. Úgy gondoljuk, hogy az rPET a következő évek egyik legnagyobb trendje lesz az élelmiszeripari csomagolások között. Termékeink 0-100% PCR tartalommal rendelhetőek. Lamináló gépünk segítségével komplex többrétegű fóliákat is gyártunk:

PET / PE, EVA, EVOH, PP és egyéb kombinációkban.  

További információk

Műanyag hulladék

KI A FELELŐS? MI A MEGOLDÁS? 

A műanyag hulladékok kérdése komplex és globálisan kezelendő probléma. A műanyagok rendkívül verzatilis felhasználást biztosítanak és számos előnnyel rendelkeznek ugyanakkor nagyrészt hulladék lerakókban illetve az óceánban végzik. Valós alternatíva hiányában a következő évtizedek az újrahasznosításhoz szükséges infrastruktúrák kiépítéséről kell, hogy szóljanak nagy hangsúlyt fektetve a feltörekvő országokra.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

PERETSÉNYI BÁLINT

Stratégiai vezető

Stratégiai együttműködések & üzlet fejlesztés

balint.peretsenyi@plastikon.hu

Tel.: +36 30 748 0012

PERETSÉNYI GYÖRGY

Ügyvezető

Plastikon Kft. tulajdonos ügyvezetője

info@plastikon.hu

RIFFER TIBOR

Logisztikai vezető

Stratégiai beszerzések & logisztika 

tibor.riffer@plastikon.hu

Tel.: +36 20 294 5899

LinkedIn-button-Connect-With-Me.jpg

Székhely: 8200 Veszprém, Házgyári út 16.

Telephely: 8000 Székesfehétvár, Takarodó út 9. 

Lokációk
PLASTIKON CEE Kft.

©2020 by Plastikon CEE